Webshop Keurmerk
Klantbeoordelingen

Er ging iets fout bij Kiyoh.
Wij zijn bezig met een oplossing

Menu
Service &
account
Meer weten? Klik hier! NOG GEEN 18? NIET ROKEN - NIET DRINKEN
Whatsapp

Elektrisch roken: Tips & Advies

Het gebruik van de elektrische sigaret is absoluut eenvoudig. Toch willen wij u wat handige basiskennis meegeven en voorzien van enkele handige tips voor het gebruik, het onderhoud en het oplossen van problemen bij het gebruik van de elektrische sigaret.

In gebruik nemen van de elektrische sigaret

 • U heeft een nieuwe startset of batterij ontvangen. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om de batterij(en) de eerste keer goed op te laden. Heb geduld, het zal de levensduur van uw aankoop verlengen.
 • Bij het vullen van de tank of clearomizer is het belangrijk deze voor "slechts" 80% te vullen, hiermee voorkomt u ook lekkage. Op sommige modellen is een maximale inhoud markering aanwezig, houdt u zich hier aan. Is deze niet aanwezig houdt u zich dan aan de 80% "regel".
 • Als u een nieuwe clearomizer of verdamper in gebruik neemt bevochtig uw organisch katoenen coils voor gebruik goed voor, dit doet u door rondom op de gaatjes één of twee druppeltjes liquid te laten vallen. Hierna kunt u de clearomizer vullen laat u na het vullen de liquid 5 á 10 minuten intrekken zodat de wicks goed vochtig zijn voordat u de gloeispiraal gaat verhitten. Hiermee voorkomt u een "dryhit", wat kan zorgen voor een nare verbrande smaak.
 • Houdt u bij het in elkaar zetten van de elektrische sigaret aan de gouden regel, "vast is vast". Draai onderdelen niet te strak op elkaar. in de elektrische sigaret wordt veel gebruik gemaakt van rubberen afdichtringen, u draait deze afdichtringen simpelweg kapot als u de onderdelen te strak op elkaar draait.

Gebruik van uw elektrische sigaret

 • Als u voor de eerste keer de elektrische sigaret gaat gebruiken zal het "gevoel" even wennen zijn maar geen zorgen, het went snel!
 • Belangrijk is dat u minder hard "trekt" aan de elektrische sigaret dan aan een sigaret met tabak. U voorkomt hiermee dat u de liquid onverdampt door de verdamper heen trekt, met lekkage en vloeistof in de mond tot gevolg. Tevens verbruikt u minder liquid omdat het verdampingsproces beter zal werken.
 • Als u een ineens een scherpe (verbrande) smaak proeft is dit vaak een teken dat de liquid op is en moet worden bijgevuld, doe dit tijdig en voorkom een "dryhit". Tevens verlengt u hiermee automatisch de levensduur van uw verdamper/gloeispiraal.
 • De elektrische sigaret werkt op batterijen, deze gaan uiteraard een keer leeg en ze zullen moeten worden opgeladen. Omdat er tijdens het verdampingsproces ook condens ontstaat, en vochtigheid niet zo goed samen gaat met contactpunten van batterijen is het verstandig dat u voor het opladen de contactpunten van de batterij en de lader controleert op condens en indien nodig even afneemt met een droog stukje keukenpapier.
 • Ook bij het plaatsen van de batterij in de oplader geldt, "vast is vast". Normaal vastdraaien is voldoende om de batterij goed op te laden en u voorkomt hiermee dat de contactpunten op de lader of de batterij beschadigen.

Onderhoud van uw elektrische sigaret

 • Na een periode van gebruik zal de elektrische sigaret toe zijn aan wat onderhoud. De elektrische sigaret wordt veelal intensief gebruikt en met goed onderhoud heeft u alleen maar langer plezier van uw aankoop.
 • Bij de meeste modellen, met uitzondering van wegwerp verdampers/clearomizers, is alles geheel demontabel. Hierdoor kunt u eenvoudig en goedkoop de onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, vervangen en/of schoonmaken.
 • U kunt alles (behalve coils gevuld met katoen en uw batterij) rustig laten weken in een bakje met warm water of het simpel afspoelen onder de kraan. Laat de onderdelen daarna goed drogen en zet alles weer in elkaar. 
 • Bij modellen met losse coils/gloeispiralen adviseren wij u met beleid om te gaan met deze onderdelen. De wicks zijn fragiel en raken makkelijk beschadigd als u er niet voorzichtig mee omgaat. Coils gevuld met katoen mogen niet in contact komen met water. 
 • Let u bij het onderhoud op dat u geen afdichtringen verliest waardoor u met een lekkend product komt te zitten nadat u alles weer in elkaar heeft gezet. Sommige afdichtringen zijn zeer klein, neemt u dan ook de tijd als u voor de eerste keer het product gaat onderhouden.
 • Een elektrische sigaret werkt op batterijen. De elektrische sigaret verdampt vloeistof waarbij condensvorming ontstaat. Het is daarom belangrijk dat u met regelmaat de contactpunten op de batterijen en lader schoonmaakt om storingen te voorkomen.

Heeft u na het lezen van het bovenstaande nog vragen of bent u al wat meer ervaren en heeft u zelf een goede tip of aanvulling?

Laat het ons weten via [email protected]

🍪 Cookie instellingen
Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.